Politică

Borrell l-a făcut cu ou și cu oțet pe Lavrov după declarațiile amenințătoare în adresa Moldovei: Îl discreditează ca și intelectual

E mare păcat că Serghei Lavrov care era un diplomat respectat se angajează pe această cale care îl discreditează din punct de vedere intelectual nu e nimic serios în aceste declarații, a comentat Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE, pentru afaceri externe și politici de securitate la recentele declarații ale ministrului rus de Externe care amenința Republica Moldova cu scenariul din Ucraina.

Prim-ministra Natalia Gavrilița care a participat cu Borrell la aceiași conferință de presă a declarat că: ”aceste declarații nu țin cont de independența Republica Moldova, care are dreptul să-și decidă soarta. Cetățenii Republicii Moldova prin votul lor au decis orientarea de dezvoltare a Republicii Moldova. Noi vom face tot posibilul ca să lucrăm pentru beneficiul cetățenilor noștri. Asemenea declarații nu țin cont de dreptul Republicii Moldova  la determinare”, relatează Bani.md.

Vă amintim că la 2 februarie, Lavrov a declarat că Occidentul văd Moldova drept „următoarea Ucraina”, iar președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este pregătită „pentru aproape orice”.

„Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24 și RIA Novosti, răspunzând la întrebarea care dintre țările din jurul Rusiei poate urma calea Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *