Actualitate

Borșul ucrainean, inclus oficial pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO

Borșul ucrainean a fost adăugat în lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial, care necesită protecție imediată. Astfel de decizie a fost luată astăzi, 1 iulie, de organizație, potrivit ministrului Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, potrivit Publika.md

„Astăzi, 1 iulie, la cea de-a 5-a ședință extraordinară a Comitetului Interguvernamental pentru Protecția Patrimoniului Cultural Imaterial, la solicitarea ICIP, elementul „Cultura confecționării borșului ucrainean” a fost adăugat pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO, care are nevoie imediată protectie”, a scris ministrul pe Telegram.

„Bătălia pentru borș a început chiar înainte de război. Și oricât de mult a spus Masha Zakharova că „cărțile de gătit au fost interzise, iar rețeta felului de mâncare a fost ținută secretă și, în general, borșul nostru este „o manifestare a extremismului și nazismului”, această „manifestare a extremismul” este acum oficial ucraineană și oficial sub protecția UNESCO”, a mai subliniat Tkachenko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *