Bostănei copți cu pui: rețetă gustoasă pentru prânz
Dovleceii sunt legume versatile, care pot fi gătite în orice fel, fiind delicioase și prăjite și înăbușite. Dar astăzi vă oferim o rețetă simplă de dovlecei la cuptor cu pui. Un astfel de fel de mâncare va fi perfect pentru prânzul întregii familii.
Ingrediente:
dovlecei – 2 buc.
unt – 50 g
piept de pui – 250 g
smântână – 1 lingură. l.
ouă – 2 buc.
pesmet – 2 linguri. l.
sare și piper măcinat după gust
Mod de preparare:
Pentru acest fel de mâncare este mai bine să folosiți dovlecei tineri. Spălați-i, tăiați-i în jumătăți de inele și transferați-i într-o tigaie încinsă. Se presară făină pe tigaie și se prăjesc pe ambele părți.
Fileurile de pui pot fi tăiate în bucăți mici sau tocate prin mașina de tocat carne. Se asezonează cu sare și piper. Adăugați ouăle la fileuri și amestecați bine.
Se unge o tavă de copt cu unt și se așază pe ea dovleceii în straturi, apoi puiul. Presărați stratul superior cu pesmet și turnați smântână peste el.
Trimiteți vasul la cuptorul încălzit la 120 de grade Celsius timp de 1 oră.
Poftă bună!