Moldova

Box (politic?) cu primarul de Nisporeni

Ion Robu susţine că, zilele trecute, l-a vizitat pe primarul oraşului, cu care a dorit să discute despre o hotărâre a consiliului local. Dar dialogul s-ar fi transformat într-o discuţie aprinsă. „Dumnealui a început să-mi vorbească agresiv, folosind cuvinte urâte. Deja ieşeam din birou când, deodată, a aruncat cu cheile în mine, după care s-a îndreptat şi mi-a tras un pumn în faţă. Acesta este primarul de Nisporeni”, îşi aminteşte Robu, care este şi director interimar al Şcolii de Sport din localitate.

Incidentul este confirmat şi de către infirmiera Spitalului raional Maria Coguteac. Ea era de faţă atunci când cei doi bărbaţi îşi împărţeau pumnii. „Eu stăteam în coridor, vroiam să intru şi eu la primar. Am auzit gălăgie şi am decis să mai aştept. Brusc, uşa s-a deschis şi am văzut cum primarul îl bătea pe acest domn. El a căzut jos, iar după ce s-a ridicat, domnul primar iarăşi i-a mai dat vreo doi pumni până l-a înăbuşit sângele. Ce fel de primar e omul acesta?”, se întreabă doamna Coguteac în publicaţia locală „Gazeta de Vest”. Duelul a speriat-o pe femeie, care a renunţat la ideea de a mai discuta cu edilul oraşului: „M-am ferit în dosul uşii, ca să nu mă pălească şi pe mine. Mă gândeam că acuş m-or mai trânti şi pe mine cu bătaia lor. Am văzut numai sânge, m-am speriat şi am plecat…”.

Ion Robu a depus o cerere la procuratură şi intenţionează să se adreseze şi instanţei de judecată, menţionând: „O persoană publică nu trebuie să se comporte aşa. Eu cred că el nu este echilibrat psihologic. Ca primar, trebuie să găsească limbă comună cu toţi. De fapt, şi eu l-am votat şi iată cum îmi mulţumeşte”.

Se pare că acest caz nu-i unicul la Nisporeni, în care este implicat primarul. Liuba Ciorici, şefa Oficiului Stării Civile din localitate, a depus şi ea recent o plângere la Comisariatul de poliţie pe numele edilului, acuzându-l de intimidare şi agresare verbală. „Eu am avut mai multe conflicte cu el. Mă insulta şi în faţa colegilor mei, dar şi de faţă cu alţi oameni. El se judecă aproape cu toţi şefii din oraş şi, probabil, mi-a venit şi mie rândul. Nu se mai poate ca acest om să-şi bată joc şi să calce în picioare demnitatea şi autoritatea unui cetăţean de rând”, spune Ciorici.

Contactat de TIMPUL să se expună pe marginea acuzaţiilor, primarul Ion Gangan le-a negat, afirmând că toată această poveste a fost o provocare de prost gust, la care a căzut pradă. „Stăteam la birou, nu era zi de lucru. El a venit, mi-a aruncat o hârtie pe masă… M-a provocat, m-a lovit, l-am lovit şi eu, apoi a ieşit o prostie, până la urmă”, relatează primarul. Potrivit lui, toate acţiunile care sunt împotriva lui au scopul de a-l distrage de la problemele oraşului: „Pe urmă, s-a început: cine mai repede o să scrie plângeri, cine o să strige în gura mare care din care partid este. Le-a căzut la mână să toarne zoi de tot felul, că alte metode de a mă stopa din activitate nu mai au… Se fac lucruri frumoase în oraş, din care cauză toţi au ciudă şi invidie de prost gust”.

Colegii noştri de la Albasat TV au mai surprins un moment interesant. De Ziua oraşului, preşedintele PD, Marian Lupu, şeful de partid al lui Gangan, l-a lăudat pe acesta de pe scena improvizată din centrul oraşului: „Este un primar extraordinar. Am văzut mulţi aleşi, dar cu asemenea energie şi cunoştinţă de cauză, puţini găseşti în Moldova. Deci, dragii mei, aţi avut noroc”.

Potrivit lui Viorel Tican, de la Comisariatul raional de poliţie Nisporeni, dacă va fi găsit vinovat, primarul Ion Gangan riscă o amendă de la 400 la 1200 de lei şi 60 de ore de muncă neremunerată, în folosul comunităţii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *