Actualitate

Braconieri depistați la frontieră cu 20 kg de pește prins cu plasa

În dimineața zilei de astăzi 19 aprilie a.c., aproximativ la ora 06.00, în timpul efectuării misiunilor de serviciu în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră „Brânza”, echipa mobilă a stopat pentru verificări un atilaj hipo, ce se deplasa dinspre linia de frontieră. În rezultatul verificării căruței, polițiștii de frontieră au descoperit mai mulți saci încărcați cu pește și plase.

Cei doi bărbați, care s-au dovedit a fi locuitori ai satului Slobozia Mare, cu vârste de 29 și 35 de ani, nu și-au putut justifica ilegalitate comisă, deși au recunoscut că știau de cerințele impuse în perioada de prohibiție.

Pentru încălcarea regimului de frontieră, bărbații s-au ales cu câte o amendă în mărime de 200 lei fiecare. Totodată, cele 20 kg de pește, prinse cu ajutorul a 200 metri de plasă, au fost ridicate și transmise, conform competențelor, Inspectoratului Piscicol, pentru aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația națională.

Reamintim că pe lângă atribuţiile principale, conferite de lege, angajaţii Poliţiei de Frontieră participă, alături de alte instituţii abilitate ale statului, la asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal. Pe durata perioadei de prohibiţie, poliţiştii de frontieră își amplifică acţiunile fiind conştienţi de consecinţele grave a braconajului în apele de frontieră.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *