Bună Dimineața

Bre, voi chiar ne aveți de tâmpiți terminați?!

 Astfel se încearcă a se prelua simbolistică Mișcării de Renaștere Națională din anii „90, , pentru a da greutate unei acțiuni organizate de două partide, încercare reprobabilă din punct de vedere politic și moral. Nu contest dreptul celor două partide de a-și convoca simpatizanții în Piața Marii Adunări Naționale, dar mitingul lor nu poate fi declarat Mare Adunare Națională. 

1.
… Să vedem, totuși, ce ne propun autorii inițiative. Năvalnicul proeuropean Vlad Filat, de exemplu, ne explică, dulce: „Vom organiza pe 3 noiembrie o acţiune pentru o Moldovă europeană, unde vor veni oamenii să-şi expună punctul de vedere privind viitorul ţării. Nu vor veni cu tobe, cu injurii sau cu agresivitate, ci cu zâmbete. Această manifestare este necesară. Vom fi mulţi. Foarte mulţi. Am experienţa necesară şi, în comunicare cu colegii, am ajuns să organizăm această acţiune”!
Alt autor al inițiativei, Marian Lupu, ca lider al unui partid cu străvechi tradiții centriste, ne calmează: „Nu va fi o acţiune îndreptată împotriva cuiva sau a ceva…”. Dar ce va fi, mă întreb? Lupu răspunde: „Va fi o acţiune în susţinerea viitorului acestei ţări, a progresului, a modernizării”. Aha, asta va fi. Dacă-i așa, nu pot să nu întreb: asta din punct de vedere politic sau științific? Dar n-o să vă răzgândiți?

2.
Carevasăzică, Filat e convins că vom veni „foarte mulți” și toți „cu zâmbete”. Aș dori să știu, dar cam ce bucurii istorice ne înfoaie în ultimii ani de credeți că vom veni „foarte mulți” și toți „cu zâmbete” pe buze?

3.
Carevasăzică, suntem invitați să „ne expunem punctul de vedere privind viitorul țării”? Dar ce, nu-l știți?! Păi, când v-am votat nu ne-am exprimat punctul de vedere? Credeți că am uitat?! Sau ne-am răzgândit?

4.
Dar de ce nu ne-ați chemat timp de patru ani ca să ne întrebați ce credem noi despre felul cum guvernați? De ce nu ne-ați invitat pentru a ne expune punctul de vedere despre hoțiile, privatizările, scandalurile și cârdășiile voastre cu comuniștii?

5.

Vă răspund eu: pentru că ne considerați de tâmpiți.

6.
Noi putem să venim „mulți, foarte mulți”, „cu zâmbete”, dar să vă întrebăm noi pe voi, nu voi pe noi. De exemplu: cât va costa această „mare adunare”? Și de unde vor fi luați banii? Din bugetele sărace ale primăriilor sau din rezervele voastre agonisite „prin trudă cinstită”?

7.
Nu ne prostiți, noi știm cât costă organizarea unei asemenea manifestări.
Și mai știm că acești foarte mulți bani vor fi luați din gura copiilor, a bătrânilor, a celor care mai muncesc cinstit în țara asta!

8.
Acești bani, pe care voi o s-i cheltuiți cu organizarea „marii adunări” , trebuiau să meargă la salarii și pensii, la susținerea culturii, agriculturii, modernizarea satelor… Se duc în pământ sate întregi, lumea fuge pe un cap în alte țări, iar voi ne chemați să venim „cu zâmbete” și să ne spunem punctul de vedere asupra… viitorului acestei țări?

9.
Bre, voi chiar ne socotiți idioți terminați?

10.
Dar dacă, totuși, veți organiza această „amplă manifestare”, pe care, de altfel, repet, aveți tot dreptul să o convocați, și dacă ne chemați să ne spunem „punctul nostru de vedere asupra viitorului țării”, vă rog respectuos să mă înscrieți și pe mine la cuvânt.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *