Social

BREAKING. Fermierii nu glumesc! Asociația ”Forţa Fermierilor” amenință cu blocarea tuturor drumurilor principale

Asociaţia ”Forţa Fermierilor” şi-a suspendat protestele până luni, atunci când aşteaptă să înregistreze progrese la negocierile cu premierul Dorin Recean, de la care aşteaptă să confirme în scris promisiunile pe care le va da. În caz contrar, fermierii avertizează că ar putea bloca toate drumurile principale din ţară în semn de proteste faţă de indiferenţa şi aroganţa autorităţilor, care poate distruge financiar fermierii mici şi mijlocii, scrie Publika.md. 

”În baza dezbaterilor libere și democratice, reieșind din părerile majorității agricultorilor din teritoriu, ținând cont de propunerea, parvenită ieri de la prim-ministru privind organizarea unei noi runde de negocieri privind calcularea compensațiilor pentru salvarea agricultorilor, care pot fi alocate din fonduri europene și luând în considerare necesitatea mobilizării masive a fermierilor din toate raioanele, organul de administrare a Asociației a luat următoarele decizii:

1. Pe parcursul săptămânii viitoare să participăm activ în negocieri cu dl Recean pe subiectele îndeplinirii revendicărilor fermierilor, cu axarea pe problema acordării urgente a sprijinului financiar agricultorilor mici și mijlocii pentru culturile de primă grupă, achitarea urgentă a datoriilor la subvențiile și impunerea portului Giurgiulești să exporte prioritar producția agricolă moldovenească.

2. Să organizăm mai multe întruniri în toate raioanele țării în vederea informării și mobilizării numărul maximal de agricultori la acțiunile, demarate de asociația Forța Fermierilor. 

3. În cazul în care nu înregistrăm progresul în negocieri, confirmat în scris din partea domnului prim-ministru, luni, 19 iunie vom organiza un protest de amploare cu tehnica agricolă în capitală și în toată țară, cu posibilă blocare a tuturor traseelor principale pentru anumită perioadă”, se menționează în comunicatul remise după şedinţa Consiliului Asociației Forța Fermierilor, care a şi organizat protestele din ultimele două zile.

Premierul Dorin Recean le promite agricultorilor că, prin intermediul Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură, Guvernul va achita până la sfârșitul lunii iulie 900 milioane de lei din fondul de subvenționare în agricultură.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *