CSI / Rusia

BREAKING. FSB a clasat dosarul penal privind rebeliunea mercenarilor Wagner

Dosarul privind rebeliunea armată din 27 iunie a mercenarilor Wagner a fost închis, a anunțat serviciul secret rusesc FSB, relatează BBC.

„Cazul penal inițiat pe motivul unei rebeliuni armate de către PMC Wagner a fost încheiat”, a declarat serviciul rus de informații într-un comunicat de presă.

Faptul că dosarul împotriva fondatorului Wagner Evgheni Prigojin va fi respins, a fost anunțat sâmbătă seara de purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Apoi, comentariul său a fost auzit pe fundalul întâlnirilor privind un acord încheiat cu participarea președintelui belarus Alexandru Lukașenko. Potrivit acestuia, Prigojin a fost de acord să oprească mișcarea coloanelor PMC către Moscova și să le ducă în taberele de câmp din teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Prigojin însuși ar trebui să plece în Belarus, a spus Peskov. Unde se află acum nu se știe. Marți dimineață, proiectul de monitorizare „Belarusian Gayun” a raportat că avionul privat al fondatorului PMC „Wagner” ar putea ateriza pe un aerodrom militar din Minsk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *