Social

BREAKING. „Moldovatransgaz”- amendată cu circa 34 milioane de lei de către ANRE pentru nerespectarea obligațiilor legale aferente asigurării independenței față de „Moldovagaz”

„Moldovatransgaz”, care este considerată fiica companiei „Moldovagaz”, deținută de concernul rus „Gazprom”, a fost amendată cu circa 34 milioane de lei pentru nerespectarea obligațiilor legale aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală S.A. „Moldovagaz”, care desfășoară  o activitate licențiată de furnizare a gazelor naturale. O decizie în acest sens a fost adoptată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit ANRE, cerința privind asigurarea separării și independenței operatorului sistemului de transport al gazelor naturale este prevăzută atât de prevederile Legii cu privire la gazele naturale, cât și de Pachetul Energetic III, iar nerespectarea acestor prevederi atrage după sine aplicarea sancțiunii financiare stipulate în Legea cu privire la gazele naturale.

Conform Hotărârii Consiliului de Administrație al ANRE, sancțiunea financiară aplicată S.R.L. „Moldovatransgaz” urmează a fi transferată în bugetul de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *