Social

BREAKING NEWS. Alte nouă percheziții în dosarul privind escrocheriile companiei „BisMobil Kitchen”: Adrese și persoane imolicate în schema infracțională

Alte nouă percheziții au fost efectuate în dosarul privind escrocheriile companiei „BisMobil Kitchen”. Polițiștii și procurorii au mai stabilit unele adrese, precum și alte persoane implicate în schema infracțională, transmite TV8.

Astfel, în urma perchezițiilor, ofițerii Direcției investigații complexe a INI, în comun cu ofițerii DGUP, sub conducerea PCCOCS, au depistat și ridicat documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație pe care se păstrează urmele infracțiunilor, contracte, facturi și alte obiecte care au importanță pe cauza penală.

În prezent, se se întreprind toate măsurile și acțiunile necesare în scopul acumulării probatoriului pe cauzele penale inițiate.

Vă amintim că trei bărbați și două femei din cadrul companiei „Bis Mobil Kitchen” au fost reținuți vineri, 27 ianuarie, după ce au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău. Potrivit PCCOCS, aceștia aveau rol de contabili și agenți de vânzare. Astfel, fusese pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul depășește 10.000.000 lei.

PCCOCS a deschis pe numele lui Mihail Șaran, directorul firmei, un dosar pentru escrocherie, acesta fiind suspectat că a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari.  Până acum au fost depuse câteva zeci de plângeri de la clienții care au rămas fără bani și fără mobilă. Iar în România numărul persoanelor păgubite de compania „Bismobil Kitchen” a depășit cifra de o sută. 

Directorul și fondatorul companiei, Mihail Șaran, a fost reținut pe Aeroportul internațional Chișinău. În prezent, acesta se află în arest preventiv pentru 20 de zile, la Penitenciarul 13. Procurorii au cerut însă 30 de zile, iar Curtea de Apel Chișinău urmează să se expună asupra cererii. 

Surse din cadrul anchetei au comunicat că prejudiciul cauzat de Bismobil Kitchen clienților din Moldova și România se ridică la aproximativ nouă milione de euro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *