Social

BREAKING NEWS. Ambasada R. Moldova în Israel SISTEAZĂ acordarea serviciilor consulare ordinare. „La moment se oferă doar servicii consulare esențiale”

Ambasada Republicii Moldova la Tel Aviv sistează acordarea serviciilor consulare ordinare, conform programărilor prealabile, în contextul strării de război din Israel. Ambasada va acorda doar servicii consulare de urgență, inclusiv eliberarea titlurilor de călătorie, a anunțat vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, transmite Ziarul Național.

„Ambasada R. Moldova din Israel este în alertă maximă și lucrează non-stop pentru a oferi asistență și sprijin în aceste vremuri critice. La moment se oferă doar servicii consulare esențiale, cum ar fi eliberarea actelor de călătorie, eforturile fiind concentrate asupra protejării intereselor și securității cetățenilor moldoveni din Israel. Organizația teroristă „Hamas” a declanșat atacuri asupra Israelului, punând în pericol viețile oamenilor și pacea din regiune.

Republica Moldova a reacționat prompt și ferm, condamnând public aceste acte teroriste ale Hamas. Am transmis, de asemenea, un mesaj de solidaritate și sprijin către ministrul de Externe al Statului Israel, Eli Cohen. Suntem alături de Israel și de cetățenii săi în această perioadă dificilă și recunoaștem dreptul lor la autoapărare”, a scris vicepremierul Nicu Popescu pe pagina de Facebook.

Oficialul a reiterat recomandarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene către cetățenii moldoveni aflați în Statul Israel. „Urmăriți și să respectați cu strictețe directivele de securitate emise de autoritățile israeliene, iar în caz de necesitate apelați la numerele de urgență ale Ambasadei R. Moldova în Statul Israel, valabile și pe WhatsApp: +972527789772 și +972527998396. La fel, puteți apela Centrul de Apel al MAEIE: +373 22 188 000”, a conchis Nicu Popescu.

Ambasadorul R. Moldova la Tel Aviv, Alexandr Roitman, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, că misiunea diplomatică a statului nostru la Tel Aviv nu a fost informată până acum despre morți sau ostatici printre cetățenii R. Moldova aflați pe teritoriul Israelului sau al Fâșiei Gaza

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *