Actualitate

BREAKING NEWS / Atac fără precedent a lui Dodon asupra unioniștilor. Vrea să schimbe legislația pentru ca cei care au semnat Declarațiile de UNIRE să fie trași la răspundere

Chiar dacă la ședință nu au participat premierul Pavel Filip, spicherul Andrian Candu, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, ministrul Apărării, Eugen Sturza sau un reprezentant al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), șeful statului afirmă că CSS a decis să propună modificarea legislației penale, astfel ca cei care au semnat sau vor semna în continuare Declarații de Unire să fie trași la răspundere.

„Astăzi în cadrul ședinței CSS am fost informați că organele de drept nu pot să facă nimic în privința celor care semnează aceste Declarații, deoarece nu există interpretări clare în legislație. Noi vom schimba legislația și se va vedea. Cei care au semnat vor răspunde conform prevederilor legale, mai ales că acțiunile lor sunt antistatale”, a spus Dodon.

De asemenea, șeful statului admite că există pericolul ca în perioada 24-27 martie vor fi încercări de a destabiliza situația în R. Moldova. 

Nu în ultimul rând, Igor Dodon spune că foarte multe Declarații de Unire nu ar fi reprezentative, deoarece nu sunt semnate de majoritatea consilierilor locali. „Sunt zeci de fake declarații, semnate de doi-trei consilieri, de preot și așa mai departe, iar ulterior spun că au 70-80-100 de declarații”.

În același context, președintele Dodon spune că se va adresa Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei, pentru ca aceste instituții să se expună dacă România procedează corect atunci când ar încuraja acțiuni care pot duce la lichidarea statalității. „Vreau să văd ce spun aceste instituții din care fac parte România și R. Moldova”, a conchis sursa citată.

De menționat că până acum peste 100 de localități au votat Declarațiile simbolice de Unire. De asemenea, declarații similare au fost votate și de unele consilii raionale. 

Sursa: ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *