Război

BREAKING NEWS. Confruntări la graniță Armeniei cu Azerbaijanul, care anunță că a suferit pierderi (VIDEO)

În această noapte a izbucnit un nou schimb de focuri între trupele azere și armene, au raportat agențiile de presă rusești marți dimineață, într-o reluare a ostilităților vechi de decenii legate de teritoriul disputat Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul, care a restabilit controlul deplin asupra teritoriului în urma unui conflict de șase săptămâni în 2020, a recunoscut că există victime în rândul forțelor sale. Armenia nu a făcut nicio mențiune cu privire la pierderi, dar a declarat că ciocnirile au persistat toată noaptea.

Azerbaidjanul a început atacuri de artilerie la scară largă împotriva Armeniei în această seară. Ministerul apărării din Armenia raportează atacuri împotriva zonelor Goris, Sotk şi Jermuk.

“Mai multe poziții, adăposturi și puncte întărite ale forțelor armate azere… au fost supuse unor bombardamente intense cu arme de diferite calibre, inclusiv mortiere, de către unități ale armatei armene”, au citat agențiile un comunicat al Ministerului Apărării din Azerbaidjan.

Azerbaidjanul a recâștigat aceste teritorii în luptele din 2020, care s-au încheiat cu un armistițiu mediat de Rusia și cu mii de locuitori care s-au întors în casele din care fugiseră.

De atunci, liderii celor două țări s-au întâlnit de mai multe ori pentru a încheia un tratat menit să stabilească o pace durabilă.

Guvernul armean a solicitat asistență militară imediată Alianței CSTO, o serie de state post-sovietice fac parte din această Alianță, inclusiv Rusia, Kazahstan, Tadjikistan și Belarus, Serbia fiind un membru observator.

Merită menționat că Armenia este un aliat fidel al Moscovei și a susținut deschis invazia putinistă în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *