Actualitate

BREAKING NEWS / Dodon a cumpărat Realitatea TV. Președintele își extinde IMPERIUL media

Televiziunea anunțase recent că-și sistează activitatea. Potrivit surselor TIMPUL, care au solicitat să le păstrăm anonimatul, Igor Dodon ar fi achiziționat recent postul de televiziune REALITATEA TV.

În perioada următoare, fondatorii companiei Realitatea TV urmează să fie schimbați și în locul acestora, vor „apărea” socialiștii lui Dodon.

Accent TV = Realitatea TV?

Contactat de reporterii TIMPUL, fondatorul Relitatea TV, Dumitru Țîra a infirmat informațiile, precum că președintele Dodon s-ar fi ales cu o nouă televiziune. „Nu este adevărat, Realitatea TV nu a fost vândută, puteți verifica oricând”, a spus Dumitru Țîra.

Amitinim că „trustul” Președintelui gravitează în jurul firmei „Exclusiv Media” SRL, controlată de deputatului socialist Corneliu Furculiță. Compania a cumpărat la sfârșitul anului 2016 postul TNT Moldova. Postul de televiziune NTV Moldova, la fel, este în proprietatea lui Furculiță.

Corneliu Furculiță este omul de încredere a lui Dodon. Exclusiv Media SRL este și proprietară a televiziunii on-line de limbă rusă TSN, dar și a ziarului de limbă rusă Аргументы и факты (Argumente și Fapte – traducere din rusă), care a preluat marca comercială de la ziarul din Rusia cu același nume. Corneliu Furculiță este un donator al Partidului Socialiștilor. Mai multe detalii, găsiți în investigația RISE.

Postul Accent TV, cunoscut pentru politica pro-PSRM, pare să aibă afiliere politică. El este deţinut de firma „Telesistem TV” SRL, administrată de Stanislav Vîjga, care a activat anterior la postul NIT, închis din cauza propagandei comuniste. Beneficiarul televiziunii, conform actelor depuse la CCA, este Vadim Ciubară, un cetăţean al RM stabilit la Moscova şi prezentat de mai multe site-uri drept un apropiat al liderului PSRM, Igor Dodon.

Țîra: S-au terminat banii

În cadrul unei emisiuni difuzate astăzi de media-azi.md Dumitru Țîra vorbește despre motivele care au stat la baza acestei decizii. „S-au terminat banii. Partenerii au refuzat, pe de altă parte eu am făcut o analiză a posibilităților pe care le aveam”, a declarat Țîra.

Realitatea TV s-a lansat pe piaţa media din Moldova în 8 iulie 2014, fiind condusă de Dumitru Țîra, proprietarul Grupului de presă „Realitatea”.  

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *