Politică

BREAKING NEWS. Fasciștii ruși avertizează SUA, NATO și Ucraina că „un atac” asupra Transnistriei va fi considerat un atac asupra Rusiei

Regimul de la Kremlin avertizează Statele Unite, statele membre NATO și Ucraina că „un atac” asupra Transnistriei ”va fi considerat, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse”.

„În legătură cu acumularea semnificativă de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea graniței ucraineano-transnistreană după cum a înregistrat Ministerul Apărării al Federației Ruse, desfășurarea artileriei la punctele de tragere, precum și creșterea fără precedent a zborurilor de drone ale Forțelor Armate ale Ucrainei deasupra teritoriului Transnistriei, atenționăm Statele Unite, țările membre NATO și pupilele lor ucrainenesă nu facă următorii pași aventuroși”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului rus de Externe, transmite Jurnal.

Comunicatul de astăzi vine la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a acuzat că trupele ucrainene ar urma să invadeze Transnistria, creând un fals atac al trupelor ruse staționate acolo.

„Susținem în mod constant soluționarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice. În același timp, nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că Forțele Armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă există, totuși urmează și vor asigura protecția compatrioților noștri, contingentul rus de menținere a păcii, personalul militar al Grupului Operațional al Forțelor Ruse și depozitele militare de la Cobasna. Orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității acestora va fi considerată, în conformitate cu dreptul internațional, ca un atac asupra Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.

Vineri, 24 februarie, Ministerul Apărării de la Chișinău a informat că monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol și că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. ”… în conformitate cu dreptul internațional”, este cea mai mare stupiditate și insultă la adresa comunității internaționale. Singurul drept, singura lege inalienabilă este pentru ruși în situația actuală, salvarea și supraviețuirea piticului rahitic și a camarilei de stat. Dacă nu ar fi catastrofa umanitară provocată de ”încremliniți” în Ucraina, statement-ul ar suna cel mult ca o glumă macabră. Rușii încă nu au priceput că nu sunt proprietatea privată a dictatorului cocoțat prin jonglerii economice și politice dubioase în fruntea Federației Ruse. Altfel nu se explică de ce se înghesuie ca vitele acolo unde nu le este locul, adică la abatorul parvenițilori imperialiști. „Susținem în mod constant soluționarea oricăror probleme prin mijloace politice și diplomatice.”: bombonica de pe colivasanul demenților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *