Actualitate

BREAKING NEWS / Forțele Aeriene Americane: Racheta trasă săptămâna trecută din Yemen către Arabia Saudită este de proveniență iraniană

Racheta, care a fost doborâtă lângă aeroportul capitalei saudite, avea marcaje "iraniene", potrivit generalului Harrigian, care a adăugat că autoritățile investighează modul în care racheta a putut fi adusă în Yemen, deși coaliția condusă de saudiți controlează spațiul aerian, porturile și granițele țării.

 După atacul din 4 noiembrie, care a avut loc în apropierea capitalei Riad, Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite a declarat că anchetatorii care examinează resturile rachetei au găsit dovezi care demonstrează "rolul regimului iranian în fabricarea acesteia." De asemenea, oficialii au declarat că au găsit dovezi similare cu ocazia lansării unei alte rachete, la 22 iulie.

 Președintele francez Emmanuel Macron s-a referit la rachetă ca fiind "evident" iraniană. Nikki Haley, ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, a declarat marți că lansarea din iulie a fost a unei rachete de tip Qiam-1, o variantă a rachetelor Scud cu rază scurtă de acțiune, alimentată de un combustibil lichid. Iranul a folosit rachete Qiam-1 în luptă pentru prima dată în iunie, când a atacat militanți ISIS din Siria în urma atentatului dublu organizat de gruparea teroristă în Teheran.(The Washington Post)

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *