Social

BREAKING NEWS. Fosta ministră a Afacerilor Interne, Ana Revenco, are o nouă funcție

Fosta ministră a Afacerilor Interne, Ana Revenco, a fost desemnată luni, 16 octombrie, în calitate de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării (CCSCD).

Șefa statului Maia Sandu a semnat scrisoarea prin care propune Parlamentului numirea Anei Revenco în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, transmite Ziarul Național.

Astfel, în perioada august 2021 – iulie 2023, Ana Revenco a deținut funcția de ministră a Afacerilor Interne.

Menționăm că anterior, Ana Revenco a activat și în funcția de consilieră a președintei R. Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

La fel, Ana Revenco a condus Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne și a fost fondatoare și directoare executivă a Centrului Internațional „La Strada” Moldova.

Vă amintim că pe 31 iulie 2023 în R. Moldova a fost instituit CCSCD, la inițiativa președinte Maia Sandu. Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va avea misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale. Instituția va implementa măsurile ce se impun pentru a asigura securitatea spațiului informațional și pentru a crește gradul de reziliență a societății în fața amenințărilor.

Măsurile realizate de Centru, în raport cu alte autorități și mediul privat, vor avea caracter de recomandare. Centrul va avea dreptul să înainteze autorităților publice propuneri de modificare a cadrului normativ, dar și să sesizeze organele de drept în cazul depistării încălcărilor legislației naționale în domeniu.

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării va fi condus de un director, numit în funcție de Parlament, la propunerea președintelui R. Moldova, pe un termen de 5 ani. Centrului va fi constituit un Consiliu, constituit din 11 membri, desemnați de autoritățile publice și societatea civilă, care va evalua activitatea instituției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *