Politică

BREAKING NEWS: Percheziții și la oficiul lui Dodon, acasă în Chișinău și la Sadova. Trădare de patrie, corupere pasivă, acceptatea finanțării partidului de către o organizație criminală și îmbogățire ilicită

Percheziții și la oficiul lui Igor Dodon: Legături suspecte cu ”Delovaia Rossia” și fiul fostului procuror general din Rusia, Iuri Ceaika.

După ce fostul președinte al țării, Igor Dodon, s-a pomenit în această dimineață cu procurorii la ușa casei sale, aceștia ar fi ajuns li la oficiul din centrul capitalei, de pe strada Ștefan Cel Mare, 202, dar și la casa părintească din localitatea Sadova, raionul Călărași.

„Acțiunile de urmărire penală au loc și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, al cărei președinte este Igor Dodon. Co-fondatorul asociației respective este organizația „Delovaia Rossia”, unul din liderii căreia este Igor Ceaika, fiul fostului procuror general din Rusia, Iuri Ceaika”.

Perchezițiiau loc și la casa părintească a lui Dodon din satul Sadova (r-nul Călărași), dar și la baza de odihnă din Sadova care ar aparține familiei lui Dodon. Totodată, acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său, a finului socialistului, fost ofițer al SPPS, Lilian Filipov.

Potrivit Marianei Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”.

Procurorii Anticorupție îl bănuiesc pe Igor Dodon de comiterea infracțiunilor:
art.324 (coruperea pasiva)
art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala)
art.337( trădare de patrie)
art.330/2 (îmbogățire ilicită).

Precizăm că săptămâna trecută Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe cazul „kuliokul”. Prin ordonanța PG a fost pornit dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

Este vorba despre imaginile video din anul 2020, în care apare Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc, cel din urmă întinzându-i lui Dodon o pungă neagră. Din discuții se subînțelege că în ea se află bani.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat, la un an de la apariția imaginilor cu punga neagră, că nu există suficiente probe pentru inculparea fostului președinte, iar în octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Invinuirea e grava,dar corespunde faptelor comise de Dodon.
    Daca totul se va adeveri,de care nu ma indoiesc nici un pic,va fi judecat la puscarie pe viata.

  2. Demult trebuia arestat acest individ Gandon , care a lucrat in folosul Rusiei ocupante, nicdecum in folosul statului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *