Război

Breaking news. Rușii au fost forțați să părăsească Insula Șerpilor. Moscova confirmă!

Trupele ruse folosinduse de trei bărci au părăsit în grabă insula și au aruncat în aer rămășițele echipamentului lor, scriu mai multe portaluri de știri din Ucraina.

În rețelele de socializare, joi, 30 iunie, erau fotografii cu presupusa Insula Serpilor în fum. Se spune că armata rusă a părăsit insula.

“Sursele noastre raportează că așa arată Insula Șerpilor astăzi (foto principală). Și nu iarba arde. Există informații că 3 nave de dimensiuni mici au plecat de pe insulă. Insula este goală. Rușii au aruncat în aer rămășițele de echipamente și au plecat”, scrie Insider.

„Începând cu 06:30 30.06.2022, inamicul și-a părăsit pozițiile pe insula Șerpilor. O serie de explozii care s-au auzit noaptea pe insulă au fost efectuate direct de inamic pentru a distruge echipamentele și mostrele de documentație.

Unul dintre cele patru elicoptere (inițial Ka-52), care a zburat până la Insula Șerpilor în seara zilei de 29 iunie 2022, a fost avariat în urma activității Forțelor Armate ale Ucrainei și a căzut în mare în zona dintre insula și zăcământul de gaze Odesa. Forțele Aerospațiale Ruse au desfășurat activități pentru căutarea acestuia, dar nu au dus la un rezultat pozitiv. Elicopterul s-a scufundat”, se arată în raport.

De asemenea, în rețea sunt publicate fotografii presupuse prin satelit ale insulei pentru 29 iunie, care arată și fum.

Nu există comentarii oficiale din partea Federației Ruse sau Ucrainei cu privire la această situație.

Mai devreme, s-a raportat că armata ucraineană va ataca pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor până când insula va fi complet eliberată de sub controlul rușilor.

Ministerul Apărării din Rusia confirmă că militarii ruși au părăsit Insula Șerpilor. Oficialii ruși numesc asta – „semn de bunăvoință”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *