Ultima oră

(BREAKING NEWS) SE ALEGE PRAFUL DIN PLDM? Carpov părăsește fracțiunea liberal-democrată pentru a colabora cu Leancă

Liderul PLDM, Vlad Filat s-a arătat deranjat de anunțul colegului său. ”Am luat act de decizia colegilor. La baza deciziei nu sunt motivele care au stat la baza deciziei lui Dodon, Grecianîi de a părăsi PCRM. Voi știți că eu știu de ce ați plecat din partid”, a spus Filat.

În replică, Dodon a menționat: ”Domnule Filat nu ați fost atent și pierdeți din membrii partidului. Acest lucru va continua”.

Pe pagina sa de Facebook, Iurie Leancă a notat: ”Îi mulțumesc domnului deputat Eugen Carpov pentru decizia de a se alătura proiectului politic pe care îl voi iniția. Este un profesionist, un om care îşi doreşte cu adevărat modernizarea Moldovei şi poate să contribuie substanțial la îndeplinirea acestui obiectiv”.

Reamintim că ieri, 26 februarie, fostul premier, Iurie Leancă, a anunţat, în cadrul unui briefing de presă că părăseşte Partidul Liberal Democrat din Moldova, dar şi fracţiunea parlamentară a acesteia.

De asemenea, Leancă a criticat dur acţiunile fostului său şef de partid, Vlad Filat, acuzându-l de „luarea deciziilor pe la spate” şi autoritarism în interiorul partidului. Motivul plecării sale a fost trădarea electoratului, căruia i s-a promis în campania electorală reforme pro europene, dar de facto ar fi avut loc nişte înţelegeri secrete cu Partidul Comuniştilor.

În acest sens, Iurie Leancă anunţă formarea unui nou partid, din care vor face parte şi alţi colegi din PLDM, dar fără a da nume concrete. În acelaşi timp, Iurie Leancă recunoaşte că nu are suficienţi bani pentru a întreţine un partid, de aceea îndeamnă cetăţenii, care doresc să participe la crearea unei noi formaţiuni, să vină cu susţinere financiară.

„Am înţeles că este nevoie de sume mult mai mari decât ştiam, şi problema mea nu este doar cine mă urmează, ci cum am putea funcţiona ţinând cont că alte partide au resurse de propagandă. Eu nu am bani, dar m-am consultat zilele acestea cu mai mulţi colegi şi soluţia a venit de la cetăţeni. Fiecare doritor vine cu donaţii, iar fomaţiunea noastră va fi transparentă în finanţare şi nu va deţine surse obscure”, a declarat Iurie Leancă.

Eugen Carpov s-a născut pe 22 aprilie 1966. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul USM (1990), precum şi Şcoala Naţională de Stat, Politică şi Administrare (1992). Vicepremierul pentru Reintegrare a activat mai mulţi ani în sfera diplomatică. În 1999-2001 a fost vice-ministru al Afacerilor Externe. Apoi, timp de trei ani (2002-2005) a fost ambasadorul R. Moldova în Polonia. În 2005-2007 a deţinut şefia misiunii R. Moldova în UE. De asemenea, Eugen Carpov a lucrat la compania Ascom (2007-2008), iar din 2009 a fost manager general adjunct al companiei KOMET-Grup.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *