Social

BREAKING NEWS. Spațiul aerian al Republicii Moldova – REDESCHIS

Spațiul Aerian al Republicii Moldova a fost redeschis acum câteva minute, după ce mai bine de trei ore a fost închis din motive de securitate, transmite Ziarul Național.md.

„Urmare a ședinței Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, a fost emis un NOTAM de închidere temporară a spațiului aerian al R. Moldova la ora 11.24, 14 februarie, în scopul asigurării siguranței și securității aviației civile. La ora 14.47, spațiul aerian a fost redeschis”, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că va veni cu detalii despre închiderea spațiului aerian.

Un avion al Companiei FlyOne a intrat deja în spațiul aerian al Republicii Moldova, iar în scrut timp urmează să ajungă la Chișinău.

Vă amintim că cel puțin două curse – București – Chișinău și Sharm el Sheikh – Chișinău au fost redirecționate pe aeroportul din Iași.

Potrivit unor canale de Telegram ucrainene, două drone decolate din Belarus ar fi intrat în spațiul aerian din Ucraina. Una dintre ele ar fi intrat în spațiul aerian al R. Moldova. Anume din acest motiv s-ar fi decis închiderea spațiului aerian, pentru a nu pune în pericol pasagerii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *