Social

BREAKING. Percheziții la Institutul Oncologic: Mai mulți medici sunt cercetați pentru corupere pasivă și activă

14 percheziții au fost desfășurate vineri, 21 iulie, Institutul Oncologic în cadrul unui dosar de corupere pasivă și activă în care sunt cercetați mai mulți medici cu funcții de conducere din cadrul instituției. Persoanele sunt bănuite de pretinderea și acceptarea remunerațiilor ilicite de la pacienți pentru prestarea serviciilor medicale gratuite, transmite Radiomoldova.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), cauza penală a fost inițiată în luna aprilie 2023, iar până în prezent au fost documentate acțiunile ilicite ale vicedirectorului Centrului Consultativ Diagnostic și a 3 șefi de secție.

„Potrivit probelor acumulate, persoanele menționate ar fi pretins și acceptat, personal și prin persoane terțe, diferite sume de bani de la pacienți pentru următoarele servicii: pentru organizarea efectuării intervențiilor chirurgicale, consultării pacienților fără rând, precum și organizarea prestării altor servicii medicale, exercitarea cărora este prevăzută în fișele de post ale personalului medical și care sunt acoperite de polița de asigurare medicală, urmând a fi acordate beneficiarilor gratuit. Astfel, sumele pretinse și acceptate de persoanele investigate nu erau reflectate în contabilitatea instituției”, se menționează în comunicatul CNA.

Astfel, în urma perchezițiilor operate la domiciliile, birourile și automobilele bănuiților au fost ridicate mijloace bănești în lei și diferită valută și registre de evidență a persoanelor care au beneficiat de asistență medicală specializată de ambulator. La moment, acțiunile de urmărire penală continuă, iar cei 4 angajați ai IMSP „Institutul Oncologic” sunt cercetați în stare de libertate.

Investigațiile pe acest caz continuă, iar urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupție (PA).

Investigațiile pe acest caz continuă, iar urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *