Criza

Rusia a oprit complet robinetul de gaz spre Polonia

Livrările de gaze din Rusia către Polonia au fost suspendate, iar o echipă de management al crizei s-a reunit astăzi la Ministerul Climei din Polonia, informează presa din Varșovia.

Potrivit informațiilor lui Onet , Rusia a suspendat livrările de gaz către Polonia.

„Nu există niciun anunț din partea rusă cu privire la îndeplinirea ultimatumului pe care Vladimir Putin l-a amenințat recent. Anunțurile oficiale în această chestiune urmează să fie emise astăzi”, se arată pe site.

„Mai întâi au apărut informații despre o reducere semnificativă a transportului de gaze, iar apoi despre suspendarea de astăzi, au fost confirmate neoficial de Onet atât în ​​surse guvernamentale, cât și în industria poloneză de petrol și gaze (PGNiG). Rușii nu au informat partea poloneză despre motivele suspendării livrărilor” – informează Onet.

Acesta arată ca nivelul de transport de gaze către Polonia în ultimele săptămâni.

Vinerea trecută, prim-ministrul Mateusz Morawiecki a fost întrebat dacă Polonia va decide să facă transferuri în ruble, așa cum a solicitat partea rusă. Termenul de plată era scadent vinerea trecută.

Toate serviciile juridice din Comisia Europeană lucrează pentru a formula o opinie pe această temă. Vom rămâne la linia dezvoltată de Comisia Europeană. Dacă se dovedește că plățile în ruble nu încalcă sancțiunile, statele vor lua propriile decizii în această privință. Și o vom lua în considerare și noi. Dacă se va dovedi că o astfel de reglementare a plăților încalcă sancțiunile, ne vom ține cu strictețe de această linie a Comisiei Europene – a răspuns Morawiecki.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *