Ultima oră

BREAKING. Stoianoglo: Maia Sandu și Igor Grosu ar putea fi trași la răspundere penală în dosarul „furtului miliardului”

STOIANOGLO intră în război deschis cu Maia Sandu și noua guvernare.  Acesta a susținut o conferință de presă la ora 11.00, unde a acuzat conducerea țării de ingerințe în sistemul de drept

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a declarat că, în dosarul "furtului miliardului" urmează "să fie trași la răspundere și cei care au votat hotărârile de Guvern, care au dus la devalizarea sistemului bancar".

În martie 2015, Maia Sandu, în calitate de ministru al Educației, a votat la ședința secretă a Guvernului pentru oferirea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci falimentate, în valoare de circa 5,3 miliarde de lei. În noiembrie 2014, la o altă ședință a Guvernului, Igor Grosu, în calitate de viceministru al Educației, a votat pentru acordarea garanțiilor bancare în valoare de 9,5 miliarde de lei. 

Alexandr Stoianoglo a declarat că președintele Maia Sandu i-a cerut personal să deschidă în mod arbitrar dosare penale mai multor persoane din opoziție.

Stoianoglo: „Președintele NU a cerut și dosare penale pe numele celor din fracțiunea Șor”.

Procurorul General îi cere șefului statului să publice lista și stenograma ședinței CSS
. Procurorul General a declarat că nu are de gând să-și dea demisia și acuză PAS, în speță pe Maia Sandu, că încearcă să-și subordoneze justiția.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *