CSI / Rusia

BREAKING. Ucraina a lansat un contraatac în direcțiile Izium și Harkov / Harta cu frontul războiului

Forțele armate ucrainene au inițiat o contraofensivă în direcțiile Izyim și Harkov, a declarat – Zaluzjnîi într-o conversație cu generalul american Milley.

„În mod tradițional, l-am informat pe omologul meu american despre situația operațională. În special, în ceea ce privește schimbările principale ale efortului inamicului către direcția Lugansk, au fost în vecinătățile Popasna, Kreminna, Torske, luptele grele se desfășoară, precum și despre trecerea la contraatacuri pe direcțiile Harkov și Izium.

A subliniat reluarea utilizării rachetelor de croazieră de către agresorul rus. Principalele elemente ale acestor acțiuni sunt distrugerea rutelor logistice pentru a oferi asistență militară și tehnică Ucrainei. Deci, pe tot parcursul zilei de 3 mai, au fost folosite 14 rachete de croazieră, care au fost trase de la bombardierele strategice TU-160 din Marea Caspică. Până aseară, pe teritoriul nostru au fost înregistrate 8 lansări de rachete de croazieră. Prin urmare, problema furnizării Ucrainei cu mai multe sisteme de rachete de lansare, cum ar fi M142 HIMARS și M270 MLRS, este crucială.

Sunt profund recunoscător partenerilor noștri pentru asistența acordată Ucrainei. Abordăm cu succes toate provocările legate de achiziționarea de noi arme și echipamente prin cooperare și sprijin la toate nivelurile. Astăzi, armata noastră nu numai că învață intens să folosească și să întrețină armele NATO, ci și împărtășește experiența lor de luptă cu partenerii”, a scris comandatul forțelor armate ale Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *