Actualitate

Brexit: Liderul UKIP, Nigel Farage, și-a anunțat demisia

„Nu am fost niciodată și n-am vrut niciodată să fiu un politician de profesie. Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Prin urmare, mi se pare corect să renunț acum să mai fiu liderul UKIP”, a declarat el, într-o conferință de presă.

Farage a subliniat că va continua să susțină partidul și să ajute mișcările de independență din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viața sa personală după numeroșii ani în care a făcut campanie pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

„În timpul campaniei pentru referendum, am spus că „îmi vreau țara înapoi”. Astăzi spun că „îmi vreau viața înapoi”, care va începe chiar acum", a adăugat el.

UKIP a ajuns a „treia forță politică” din Marea Britanie, după conservatorii aflați la putere și după opoziția laburistă, a declarat el.

Farage a mai spus că Marea Britanie va trebui să aibă un premier care a fost pro-Brexit și care nu va ceda în privința libertății de mișcare în negocierile cu UE, dar a refuzat să își exprime susținerea față de vreun candidat din cursa pentru șefia conservatorilor și a guvernului. "Dacă vom fi slabi sau vom face compromisuri în negocierile privind Brexit-ul, nu vom avea un acord bun", a evidențiat Farage.

El a precizat de asemenea că în privința migrației este nevoie de ceva mult calm și ca populația să primească noi garanții.

Nu este prima dată când Farage renunță la conducerea partidului. El a mai demisionat în mai 2015 după ce nu a reușit să câștige un loc de parlamentar la alegerile generale de anul trecut, însă trei zile mai târziu și-a retras demisia.

În vârstă de 52 de ani, Farage este membru al UKIP de la crearea formațiunii în 1993 și a fost ales prima dată în Parlamentul European în 1999. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *