CSI / RusiaExterne

British American Tobacco își vinde operațiunile din Rusia și Belarus

Grupul britanic British American Tobacco (BAT) a anunțat joi că și-a vândut operațiunile din Rusia și Belarus către conducerea locală a filialelor sale, pentru o sumă nedeclarată, transmite Le Monde.

Grupul a „încheiat în mod oficial un acord de vânzare a activităților sale din Rusia și Belarus”. Cumpărătorul este „un consorțiu condus de membri ai echipei de conducere a BAT Rusia, care (…) va deține 100% din ambele activități”, a anunțat într-un comunicat de presă.

„Odată ce [tranzacția] va fi finalizată, BAT nu va mai fi prezentă în Rusia sau Belarus și nu va mai beneficia financiar de vânzările în curs de desfășurare pe aceste piețe”, a precizat grupul, cunoscut mai ales pentru mărcile Lucky Strike și Dunhill.

La fel ca multe alte companii străine, BAT își anunțase la scurt timp după începerea războiului din Ucraina (care a început în februarie 2022) intenția de a se retrage din Rusia, considerând că prezența sa „nu mai este sustenabilă în mediul actual” – la două zile după ce inițial spusese că va rămâne în această țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *