Atitudini

Buboiul politic s-a spart…

 E adevărat că nu ştiu cât de morali şi sinceri sunt cei care răscolesc buboiul, dar oricum e benefic pentru organism, pentru societate… Reacţia e firească, bineînţeles – nici organismul, nici microbii nu doresc chirurg. Se vede buboiul, sporeşte infecţia, dar… poate lăsăm aşa, poate trece de la sine?!. Să nu fie mai rău – se gândesc cei care au obţinut ceva! Să nu fie şi mai rău – se gândesc cei care au pierdut ceva!.. Aşa ne tot mângâiem, ani de zile, cu jumătăţile de măsură.

Poate că după această curăţare (clarificare) va începe procesul de lecuire. Poate învăţăm ceva, cei care avem capacitatea de a învăţa… Oare nu e necesar sau nu e posibil de clarificat (în 20 de ani) care e partea sănătoasă şi care – cea bolnavă – a organismului numit societate? Şi eu am temerea că putem constata un rezultat şi mai îngrijorător, dar… până nu recunoaştem sincer starea de lucruri, nu putem stabili metoda de tratament.

Nu mai trebuie să dăm cu parfum unde coace buba, invocând riscurile. Trebuie stimulat procesul de asanare, chiar dacă… vai!, ce mai doare!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *