CSI / Rusia

„Bucătarul lui Putin”, acuzat de un aliat al Kremlinului că și-a pus luptătorii „în pericol de încercuire” din cauza ambițiilor politice

Un aliat al Kremlinului l-a atacat pe șeful de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, susținând că aspirațiile sale politice îi pun în pericol pe soldații săi, potrivit Sky News.

Politologul rus Aleksei Muhin, membru al Clubului de discuții Valdai, afiliat la Kremlin, l-a descris pe Prigojin ca fiind un „potențial politician” care caută țapi ispășitori pe care să dea vina pentru numărul mare de pierderi ale Wagner în Ucraina.

De asemenea, acesta a spus că Prigojin nu a vrut să recunoască sprijinul pe care l-a primit din partea forțelor rusești convenționale și pierzând astfel legătura cu alți comandanți ruși de pe câmpul de luptă.

Muhin a concluzionat că fondatorul grupului de mercenari „i-a pus pe luptătorii Wagner în pericol de încercuire în timpul contraatacului ucrainean așteptat” din cauza acestor acțiuni.

Totodată, el a mai adăugat că Prigojin cere acum ca rușii „să-i acopere flancurile” și că acestea ar putea fi nevoite să lase deoparte aversiunea față de șeful Wagner pentru a preveni mai multe morți în Bahmut.

Menționăm că Prigojin, numit și „Bucătarul lui Putin” a criticat frecvent conducerea militară a Rusiei și a acuzat-o că nu a reușit să furnizeze suficientă muniție pentru forțele sale.

În ultimele săptămâni, el și forțele sale par să fi fost marginalizați de Kremlin, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *