CSI / Rusia

„Bucătarul lui Putin” îl invită pe Ghirkin să lupte alături de Wagner. „E timpul să trecem de la vorbe la fapte”

Evgeni Prigojin, numit „Bucătarul lui Putin”, și fondatorul Grupului Wagner, l-a invitat pe fostul comandant al separatiștilor din Donbas, Igor Ghirkin (supranumit Strelkov) să se alăture trupelor sale în Ucraina, pentru a-și dovedi experiența de luptă, relatează Ukrainska Pravda.

„În calitate de șef principal al PMC Wagner, îl invit pe domnul Ghirkin pe front pentru a verifica dacă poziția și utilitatea acestuia sunt adevărate, așa cum a spus el că are experiență de luptă. Îi propun să ajungă pe teritoriul LPR pentru a fi numit într-o funcție superioară, conform competenței sale, într-una din unitățile de asalt. Desigur, nimeni nu-i va putea oferi o poziție înaltă, pentru aceasta este necesar să-și arate capacitățile. Este timpul să trecem de la vorbe la fapte”, se arată într-un comunicat de presă al lui Prigojin publicat pe canalul de Telgram.

Prigojin spune că a decis să-l accepte pe Ghirkin în Wagner Group, în ciuda faptului că grupul are „o atitudine extrem de negativă” față de el.

„Am discutat cu comandanții PMC Wagner, în ciuda atitudinii extrem de negative față de Ghirkin, am reușit să-i conving de decizia mea”.

Prigojin a mai declarat că criticile lui Ghirkin la adresa Wagner au „fost extrem de dăunătoare pentru băieți”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *