CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Bucătarul lui Putin” susține că nu există semne că forțele ucrainene părăsesc Bahmut: „Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri”

Trupele armate ucrainene nu se retrag din Bahmut, a declarat Evgheni Prigojin, relatează Sky News.

Comentariile lui Evgheni Prigojin subminează afirmațiile anterioare potrivit cărora grupul său a preluat „controlul legal” al orașului, atunci când au arborat un steag printre dărâmăturile unei clădiri administrative din centrul acestuia.

Menționăm că miercuri, 5 aprilie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a evocat perspectiva unei retrageri dacă trupele sale riscau să fie încercuite, dar astăzi, Prigojin a declarat că forțele Kievului au organizat apărări printre clădirile înalte din vestul orașului.

„Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri”, a scris acesta într-un comunicat, adăugând că orice retragere ar duce probabil la un alt impas la periferia orașului sau în apropiere, în Chasiv Yar.

„Bucătarul lui Putin”, care a fost adesea critic la adresa forțelor armate tradiționale ale Rusiei, a părut să îl atace voalat pe generalul de armată Serghei Surovikin în timp ce a prezentat condițiile necesare pentru a împinge trupele ucrainene afară din Bakhmut.

„[Trebuie să] ne asigurăm că comandamentul nostru este organizat corespunzător. Nu l-am mai văzut pe Surovikin de mult timp, nu știu ce face”.

De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă că muniția ar fi o problemă suplimentară, dar a indicat că nu i s-a permis să vorbească public despre acest subiect mai departe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *