CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Bucătarul lui Putin” susține că nu există semne că forțele ucrainene părăsesc Bahmut: „Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri”

Trupele armate ucrainene nu se retrag din Bahmut, a declarat Evgheni Prigojin, relatează Sky News.

Comentariile lui Evgheni Prigojin subminează afirmațiile anterioare potrivit cărora grupul său a preluat „controlul legal” al orașului, atunci când au arborat un steag printre dărâmăturile unei clădiri administrative din centrul acestuia.

Menționăm că miercuri, 5 aprilie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a evocat perspectiva unei retrageri dacă trupele sale riscau să fie încercuite, dar astăzi, Prigojin a declarat că forțele Kievului au organizat apărări printre clădirile înalte din vestul orașului.

„Trebuie spus clar că inamicul nu pleacă nicăieri”, a scris acesta într-un comunicat, adăugând că orice retragere ar duce probabil la un alt impas la periferia orașului sau în apropiere, în Chasiv Yar.

„Bucătarul lui Putin”, care a fost adesea critic la adresa forțelor armate tradiționale ale Rusiei, a părut să îl atace voalat pe generalul de armată Serghei Surovikin în timp ce a prezentat condițiile necesare pentru a împinge trupele ucrainene afară din Bakhmut.

„[Trebuie să] ne asigurăm că comandamentul nostru este organizat corespunzător. Nu l-am mai văzut pe Surovikin de mult timp, nu știu ce face”.

De asemenea, el a lăsat să se înțeleagă că muniția ar fi o problemă suplimentară, dar a indicat că nu i s-a permis să vorbească public despre acest subiect mai departe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *