ActualitateEconomie

Bucureşti, gazda Forumului Economic România-Vietnam

Forumul Economic România-Vietnam va fi organizat astăzi, la București, în contextul vizitei pe care premierul Pham Minh Chinh o face în țara noastră. La evenimentul care începe la ora 12:00 la Camera de Comerț și Industrie a României vor participa reprezentanți ai unor companii care activează în domenii precum: sectorul financiar-bancar, IT, construcții, turism și consultanță. Statistica oficială arată că în ultimii ani, schimburile comerciale între cele două state s-au intensificat, iar în 2021 a însumat 152 de milioane de dolari.

Premierul Vietnamului se va întâlni în această dimineață cu omologul său, Marcel Ciolacu, și cu președintele Klaus Iohannis. Pham Minh Chinh ocupă funcția de prim-ministru de aproape trei ani și cunoaște foarte bine țara noastră, unde a absolvit studiile universitare și a lucrat în cadrul Ambasadei Vietnamului la București. Șeful Guvernului de la Hanoi este un bun cunoscător al limbii române și al relațiilor dintre România și Vietnam.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Vietnamul e o tara cu o economie remarcabila . Vietnamul a devenit un aliat important al USA din motive similare apropierii Romaniei de SUA, amenintarea unui “mare vecin”. Asa ca e normal ca Vietnamul sa caute o colaborare reciproc avantajoasa cu tari ca Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *