Eveniment

“Bucuria” lucrează de azi pe mâine

Directorul general al companiei „Bucuria” Roman Treachin a declarat că situaţia fabricii rămâne dificilă. „Vineri am avut zahăr pentru două zile, iar astăzi avem zahăr doar pentru o zi” a declarat astăzi oficialul în cadrul unei conferinţe de presă.  

Pe de altă parte, cei de la "Sudzuker-Moldova", principalul furnizor de zahăr pentru "Bucuria", consideră că şi-au îndeplinit angajamentele stabilite în contract, astfel încât fabrica să aibă destulă materie primă. Chiar astăzi au fost livrate 50 de tone de zahăr pe str. Columna 162.

"Consider că întreaga situaţie este o neînţelegere. Conducerea fabricii "Bucuria" a fost informată incorect privind derularea contractului", a spus Octavian Armaşu, membru al comitetului de conducere al comapaniei moldo-germane "Sudzuker-Moldova". În prezent, compania a obţinut licenţa de a importa 440 de tone de zahăr din Rusia, iar 100 de tone vor ajunge până la sfârşitul lunii la principalul producător de dulciuri din R. Moldova. "Bucuria este cel mai mare consumător de zahăr din ţară. Pentru noi este un client strategic. Suntem gata să încheiem un nou contract şi să le oferim volume suplimentare pentru luna septembrie" a mai adăugat Armaşu. 

Amintim că pe 1 septembrie, administraţia fabricii "Bucuria" a anunţat că îşi va sista activitatea pe 5 septembrie, pentru că întreprinderea nu e asigurată cu zahăr. Ulterior, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a declarat că pe piaţa locală zahăr este suficient, iar "Bucuria" va primi cantitatea necesară de materie primă pentru producere. 

În afară de "Sudzuker-Moldova", alţi patru agenţi locali au primit licenţă de import a zahărului. Însăşi compania "Bucuria" a derulat procedura de obţinere a licenţei de import. Însă conducerea fabricii nu vrea să plătească în avans un milion de dolari pentru o mie de tone de zahăr din Rusia ca să obţină certficatul de provinienţă mărfii de la Serviciul Vamal. Un alt motiv invocat de "Bucuria" ar fi lipsa de experinţă în acest domeniu. "În ultimii zece ani noi nu ne-am ocupat cu importul zahărului, ci cu producerea bomboanelor. Livrarea de zahăr nu e afacerea noastră", a spus directorul "Bucuriei", Roman Treachin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *