Culinar.md
Budincă de cartofi cu brânză
La final, puteţi pune peste cartofi parmezan şi verdeţuri tocate mărunt (mărar, pătrunjel).
Ingrediente
– 500 g cartofi
– trei ouă
– 200 g brânză
– 50 g unt
– o lingură de pesmet
– caşcaval
– smântână
Mod de preparare
Spălaţi cartofii şi îi puneţi la fiert în coajă. Când au fiert, se scot şi se lasă la răcit turnând apă rece peste ei (se decojesc mai uşor). Când s-au răcit, se curăţă de coajă şi se taie felii. Într-o tavă tapetată cu unt şi pesmet, se aşază bucăţile de cartofi alternând cu straturi de brânză rasă sau caşcaval şi smântână. Se bat ouăle şi se presară pe deasupra compoziţiei. Se dă la cuptor până se rumeneşte. Se serveşte cu salată de legume proaspete. Este bună atât fierbinte, cât şi rece.
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia