Politică

Bugetul Parlamentului e mai mare cu 20 mln. lei față de anul trecut

Cheltuielile prevăzute pentru Bugetul Parlamentului 2012 sunt în sumă de 91, 53 milioane lei, cu aproximativ 20 milioane de lei mai mult decât anul trecut (71, 86 milioane lei). 

În 2011, pentru remunerarea muncii, au fost cheltuiţi cu circa 12 milioane de lei mai puţin, adică 38,58 de milioane de lei.

Veaceslav Ioniţă, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, a motivat că majorarea sumei prevăzute pentru retribuirea muncii este destinată salariilor consultanţilor deputaţilor din Legislativ, pe lângă faptul că în Parlament lucrează aproximativ 200 de persoane. Totodată, preşedintele Comisiei ne-a asigurat că salariul deputaţilor a rămas neschimbat, cu o valoare cuprinsă între 7100 şi 8800 lei.

Gheorghe Costandachi, expert IDIS "Viitorul", a remarcat totuşi că majorarea bugetului pentru retribuirea muncii angajaţilor din Parlament, în special a consultanţilor pentru deputaţi, este inoportună, în condiţiile în care vorbim despre un buget auster şi o situaţie economică precară.

"Era o decizie mult mai chibzuită, dacă aceşti bani erau alocaţi pentru reparaţia clădirilor Parlamentului şi a Guvernului, care stau deja de trei ani în paragină", a comentat economistul.

În timp ce Bugetul de Stat 2012 încă nu a fost adoptat de către deputaţii RM, bugetul Parlamentului a fost adoptat la 28 decembrie, anul trecut, la penultima şedinţă a legislatorilor.

Timpul.md
(V.P.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *