CSI / Rusia

Bugetul Rusiei pentru 2023 este prea optimist – Serviciile secrete britanice

Serviciile secrete britanice sugerează că Kremlinul este prea optimist în ceea ce privește veniturile sale în 2023 și va trebui să “taie” alte capitole de cheltuieli pentru a finanța mașina de război.

Potrivit agenției de știri europene Pravda, acest lucru a fost raportat într-o analiză a Ministerului britanic al Apărării privind războiul din Ucraina.

Revista amintește că președintele rus a semnat la 5 decembrie legea bugetului federal, care prevede cheltuirea a 9.000 de miliarde de ruble – aproximativ 32% din cheltuieli – pentru armată și forțele de securitate, o creștere semnificativă față de anii precedenți.

“Bugetul aprobat de Putin este probabil prea optimist în ceea ce privește așteptările privind veniturile și cheltuielile în 2023. Prin urmare, este posibil ca nevoia de a cheltui pentru războaie să înceapă să pună presiune asupra altor părți ale bugetului rusesc”, se arată în analiză.

Analizele anterioare ne-au spus că sprijinul militar acordat de Iran Rusiei ar putea crește în viitorul apropiat și că Federația Rusă pare să fi început să folosească Shahedin din noul lot.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *