Internațional

Bulgaria a blocat banii de salarii ai Ambasadei Rusiei

Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de aproximativ 890.000 de dolari către ambasada Rusiei din cauza sancțiunilor Uniunii Europene, a declarat miercuri ministrul de finanțe Assen Vassilev, la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de membri ai personalului diplomatic rus din țara balcanică, transmite Reuters cu referire la Hotnews.

„Există un transfer bancar către ambasada rusă care intră direct sub incidența sancțiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare înghețate”, a declarat Vassilev presei.

Acesta a precizat că ambasada rusă a cerut o derogare deoarece fondurile erau necesare pentru a plăti salariile personalului și că guvernul bulgar poartă în prezent discuții cu Bruxelles pentru a decide dacă va renunța la sancțiuni pentru a permite transferul.

Bulgaria, un stat membru al UE și NATO și cândva un aliat apropiat al Rusiei, a fost zguduită de tensiuni diplomatice după ce premierul demisionar Kiril Petkov a anunțat expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rusesc din cauza unor probleme de spionaj.

Ulterior, Moscova a declarat că va riposta cu aceeași monedă, în timp ce ambasadorul rus la Sofia a declarat că va cere guvernului rus să închidă ambasada.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.