Externe

Bulgaria a reținut cinci persoane în legătură cu atacul terorist din Istanbul. Trei cetățeni sunt moldoveni

Bulgaria a reținut cinci persoane în legătură cu atacul terorist de la Istanbul, fiind suspectate că făceau trafic de persoane și ar fi putut să-i ajute pe cei implicați în atac.

Acest lucru a fost raportat de Reuters, citând declarația procurorului general bulgar Ivan Geshev.

“Cinci persoane au fost inculpate. Vorbim despre două seturi de acuzații – sprijinirea unui atac terorist pe teritoriul unei alte țări, și anume atacul de la Istanbul, și trafic de persoane”, a spus el.

Cei reținuți sunt trei cetățeni moldoveni, un alt bărbat și o femeie sunt kurzi sirieni.

În urma arestării, instanța a dispus arestarea celor patru bărbați reținuți, dar în special sub acuzația de trafic de persoane, întrucât a decis că nu există suficiente dovezi că aceștia i-au ajutat pe organizatorii atacului terorist din Istanbul. În cazul femeii reținute, procurorii nu au cerut arestarea ca măsură preventivă din cauza stării de sănătate a acesteia.

Geshev a mai spus că Turcia a cerut deja extrădarea persoanelor în cauză.

Reamintim că atentatul cu bombă din 13 noiembrie de pe populara stradă pietonală Istiklal din Istanbul a ucis șase persoane, inclusiv doi copii, și a rănit alte aproximativ opt duzini de persoane. Ankara a calificat explozia drept un atac terorist și a dat vina pe Partidul Muncitorilor din Kurdistan, aflat în afara legii, și pe grupurile kurde siriene afiliate. Grupurile kurde au negat implicarea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *