Externe

”Bulgaria este stăpânită de ambasade străine” – scandalul din Parlamentul de la Sofia ia amploare: 17 oficiali au fost sancționați după o altercație

Președintele Adunării Naționale de la Sofia, Rosen Jeliazkov, a sancţionat cu mustrare 17 deputaţi, care aproape că s-au luat la bătaie în sala de plen, în şedinţa de joi, 1 iunie, a legislativului bulgar, transmite Rador.

Joi, tensiunea din Parlamentul Bulgariei a escaladat din cauza declaraţiei deputatului coaliţiei ”Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată” (PP-DB), Iavor Bojankov, ajungându-se la o altercaţie fizică între deputaţii PP-DB şi cei ai partidului ”Renaştere”.

Cei mai mulţi deputati sancţionaţi – 12 – fac parte din grupul parlamentar al partidului ”Renaştere”, în timp ce restul de cinci sunt din grupul PP-DB.

Conflictul a fost provocat de o declaraţie a parlamentarilor partidului ”Renaştere”, care i-au îndemnat din nou pe deputaţii PP-DB să părăsească sala, deoarece au arătat cum ţara este stăpânită de ambasade străine.

Vă amintim că, săptămâna trecută, deputatul Radostin Vasilev a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că părăseşte PP şi a prezentat o înregistrare de patru ore de la şedinţa Consiliului naţional al partidului ”Continuăm Schimbarea”, care discreditează atât politicieni şi instituţii din Bulgaria, cât şi reprezentanţi europeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *