Actualitate

Bulgaria finanțează un proiect de aprovizionare cu apă în raionul Taraclia

Potrivit proiectului, Ambasada Bulgariei va oferi 275 mii de euro pentru construcţia în raion a cîteva staţii publice de aprovizionare cu apă. Totodată, o sumă de bani va fi alocată pentru reparaţia acoperişului Universităţii din Taraclia.

„Astăzi marcăm o consolidare a cooperării în zona de sud, precum şi contribuția substanțială a Ambasadei Bulgariei la îmbunătățirea calităţii vieţii locuitorilor din Taraclia. Acest parteneriat va aduce rezultate tangibile și susţinere comunităţii în asigurarea dezvoltării durabile”, a spus Dafina Gercheva, coordonator-rezident ONU și reprezentant PNUD în R. Moldova.

„Am semnat un acord care pune bazele parteneriatului dintre Ambasada Republicii Bulgaria și PNUD. Dorința noastră comună este de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în Taraclia. Aceasta este o prioritate pentru misiunea diplomatică bulgară, deoarece o mare parte a locuitorilor din raion sînt etnici bulgari. Ne-am dori ca acest parteneriat să aibă viitor, prin realizarea și altor proiecte care vor contribui la dezvoltarea durabilă a R. Moldova”, a menţionat în context Petar Vîlov, ambasadorul Bulgariei în ţara noastră.

Raionul Taraclia are o populație de aproximativ 44 mii de persoane, dintre care două treimi sînt etnici bulgari.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *