Afaceri

Bumacov: Ministerul nu răspunde de situaţia de la “Bucuria”

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care cel mai mare producător de dulciuri din Republica Moldova a anuţat că-şi stopează activitatea pe 5 septembrie, pentru că nu este asigurat cu zahăr.

Vasile Bumacov a convocat astăzi o şedinţă de urgenţă cu reprezentanţii Uniunii Producătorilor de Zahăr. Întâlnirea a avut loc după ce conducrea fabricii "Bucuria" a anunţat ieri că întreprinderea îşi suspendă activitatea pe motiv că nu este asigurată cu zahărul necesar pentru producţie. Ministrul susţine însă că în ţară nu există criză de zahăr şi că problemele cu care se confruntă fabrica "Bucuria" ar fi de altă natură.

"Ministerul Agriculturii nici nu are cum să intervină în activitatea întreprinderii, pentru că "Bucuria" este o companie sută la sută privată, ce aparţine unui investitor rus. Prin urmare, de aprovizionarea cu zahăr a fabricii este responsabilă administraţia acesteia", a declarat Bumacov.

Reprezentanţii administraţiei fabricii "Bucuria" nu au fost de găsit în prima parte a zilei. Abia după şedinţa cu producătorii de zahăr, ministrul a reuşit să stabilească cu oficialii întreprinderii o întrevedere ce va avea loc la ora 16 pentru a discuta problemele "Bucuriei".

Referinţe: Fabrica Bucuria îşi întrerupe activitatea

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *