CSI / Rusia

Buncăre și un tren blindat – Teama lui Putin pentru viața sa l-a făcut paranoic (VIDEO)

Pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a devenit foarte îngrijorat pentru viața sa.

Grație propagandei, unii ruși par să fie pregătiți chiar și pentru un război nuclear, iar impulsul este dat chiar de președinte.

“Noi vom merge în rai ca martiri, iar ei vor muri pur și simplu”, așa s-a exprimat Putin despre agresiunea nucleară.

Este adevărat, însuși stăpânul de la Kremlin nu pare să meargă în paradis în viitorul apropiat. De la Moscova și cel puțin până în Urali – numărul buncărelor sale subterane nu cunoaște limite.

“Îi este frică de orice: îi este frică să zboare, îi este frică de propriul anturaj, îi este frică să nu contracteze un virus, îi este frică să nu fie împușcat de propriul popor, îi este frică ca până și părintele superior să nu se apropie de el în timpul slujbei. Așa că, bineînțeles, Vladimir Putin lucrează în toate direcțiile din care ar putea fi amenințat”, spune jurnalistul Michael Naqui.

În aprilie 2021, un convoi de echipamente grele de construcții a intrat în micul oraș Mezhgor’e din Bashkortostan. A fost în mod clar o surpriză pentru localnici, deoarece regiunea este închisă pentru străini. Aici, pe muntele Yamantau, se află, potrivit mai multor investigații, buncărul pentru conducerea de vârf a Kremlinului. Se știe că lanțurile muntoase sunt considerate printre cele mai bune locuri pentru a te ascunde de un atac nuclear. Și în timp ce propaganda tronează astfel de informații, documentele oficiale le confirmă.

“Trezoreria nu menajează banii direct pentru construcție. După ce anul trecut a sosit de la Moscova un convoi de echipamente suplimentare, chiar și o locomotivă electrică nou-nouță a fost condusă pe versant, judecând după contracte de stat. Cu câțiva ani în urmă aproape că nu se lucra acolo. Fie erau terminate, fie înghețate. Dar înainte de începerea activității companiei ucrainene, instalația a fost pusă din nou în afara serviciului”, a declarat Sobesednyk într-un raport.

Adăposturile din Yamantau, la 3.000 de metri sub vârf, au fost construite de aceiași constructori ca și tunelurile de sub legendarul Palat din Gelendzhik. Ambele au fost declarate zonă de interdicție de zbor de către Agenția Federală de Transport Aerian. Există zeci de astfel de structuri în întreaga Rusie, spun experții. Printre ele s-ar putea afla și un adăpost la gura de vărsare a râului Ursul din Altai. Există, de asemenea, rapoarte despre un buncăr între Magnitogorsk și Ufa.

Există o rețea de buncăre deosebit de interesantă în centrul Moscovei. Tunelurile de acolo au o adâncime de până la 200 de metri. Săpătorii care au intrat accidental în tunel au fost anunțați despre acest lucru, fapt pentru care unii dintre ei au primit o sentință cu suspendare, în timp ce alții au fost trimiși într-o colonie cu regim strict pentru divulgarea de informații care constituie secrete de stat.

“Dar nu existau semne despre asta, nu existau paznici. Ne-am cățărat acolo de mai multe ori. Puteai să te plimbi ore întregi prin tunelurile pe care le străbăteam în subteran pe o distanță de 200 de metri fără să întâlnești pe nimeni. Undeva lumina era aprinsă, undeva era în ruină. Erau hale de înălțimea unei clădiri de 12 etaje și lungi de câțiva kilometri. Pentru banii pe care i-au cheltuit, cred că s-ar fi putut construi un oraș de un milion de dolari”, spune Pavel Sofronov, un săpător condamnat.

Un alt indiciu al dezvoltării paranoiei la președintele rus este faptul că acesta evită zborurile.

Din ce în ce mai mult, Vladimir Putin călătorește nu cu avionul detașamentului prezidențial, ci cu trenul. Pentru aceasta, el folosește un tren special blindat, a aflat Centrul de Dosare. Trenul a fost pregătit pentru președintele rus încă din 2014 – 2015, dar Putin a început să meargă cu el în mod regulat în a doua jumătate a anului 2021, când armata rusă a început să se pregătească pentru o invazie în Ucraina.

Folosirea unui astfel de tren este dictată de anxietatea lui Vladimir Putin pentru propria viață, spun experții. Iar această anxietate nu va face decât să se intensifice în viitor.

Sursa Freedom

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *