ActualitateEconomie

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de luni

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, cu tranzacţii de 12,11 milioane lei (824.044 euro), efectuate în prima oră de la începerea operaţiunilor, informează Agerpres.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, s-a apreciat cu 0,32%, iar indicele BET-Plus, ce arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a deschis în urcare cu 0,31%. De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat un avans de 0,29%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 0,42%. Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 0,05% la o oră de la debutul tranzacţiilor, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,44%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a deschis în scădere cu 0,51%. Potrivit informaţiilor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau UCM Resiţa (+15%), Energopetrol (+14,29%) şi Romgaz (+4,08%).
Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Condmag (-7,69%), Erste Group Bank (-4,97%) şi Şantierul Naval Orşova (-4,58%).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *