ActualitateEconomie

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de miercuri

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de miercuri, iar rulajul se cifra la 4,033 milioane de lei (810.510 euro) după 40 de minute de la debutul tranzacţiilor, informează Agerpres.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,72%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, era în creştere cu 0,68%. Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,61%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a majorat cu 0,62%. Indicele BET-FI al SIF-urilor consemna o depreciere de 0,34%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, urca cu 0,80%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Şantierul Naval Orşova (+6,45%), Lion Capital (+2,76%) şi Sphera Franchise Group (+2,52%). Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Bittnet Systems Bucureşti (-2,34%), Chimcomplex Borzeşti (-2,01%) şi Rompetrol Well Services (-1,47%).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *