ActualitateEconomie

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de vineri

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de vineri, iar rulajul se cifra la 8,9 milioane de lei (1,79 milioane de euro) după 30 de minute de la debutul tranzacţiilor, informează Agerpres.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,02%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o creştere de 0,05%. Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,15%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a apreciat cu 0,02%. Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe minus cu 1,04%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a câştigat 0,39%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Electroaparataj (+11,76), Armătura (+9%) şi TTS (+5,87%). Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile UCM Reşiţa (-13,18%), Romcab (-8,23%) şi Condmag (-7,69%).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *