ActualitateEconomie

Bursa de la Bucureşti a deschis în creştere şedinţa de vineri

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere şedinţa de vineri, iar rulajul se cifra la 5,68 milioane de lei (1,14 milioane euro) după o jumătate de oră de la debutul tranzacţiilor, potrivit Agerpres.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o apreciere de 0,22%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, era pe plus cu 0,20%. Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,22%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a apreciat cu 0,05%. Indicele BET-FI al SIF-urilor consemna o apreciere de 0,57%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a crescut cu 0,49%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Romcab (+8,29%), Ropharma (+2,63%) şi IAR Braşov (+2,50%). Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile One United Properties (-6,07%), Alumil Rom Industry (-1,79%) şi Infinity Capital Investments (-1,58%).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *