ActualitateEconomie

Bursa de la Bucureşti a deschis pe roşu şedinţa de tranzacţionare de miercuri

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere pe toţi indicii şedinţa de miercuri, iar rulajul se cifra la 12,4 milioane de lei (2,49 milioane de euro), după 35 de minute de la debutul tranzacţiilor, informează Agerpres.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, înregistra o depreciere de 0,23%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, consemna o scădere de 0,20%. Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,19%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 0,02%. Indicele BET-FI al SIF-urilor consemna o depreciere de 0,16%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, înregistra un recul cu 0,26%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau UCM Reşiţa (+14,39%), Condmag (+8,33%) şi Prebet Aiud (+4,85%). Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Transilvania Broker de Asigurare (-1,86%), Zentiva (-1,73%) şi Roca Industry Holdingrock1 (-1,18%).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *