Economie

Bursă de pe Wall Street închide în scădere, descurajată de perspectiva majorării ratelor la dobânzi şi de aprecierea dolarului

Potrivit rezultatelor finale, indicele vedetă Dow Jones Industrial Average a pierdut 332,78 puncte până la 17.662,94 puncte, iar Nasdaq, dominat de tehnologie, a scăzut cu 82,64 puncte până la 4.859,80 puncte.

Indicele extins S&P 500, considerat reprezentativ de numeroşi investitori, a suferit, de asemenea, un recul 1,70% (16 puncte) până la 2.044,16 puncte.

"Două declaraţii au pus ulei pe foc", arată Gregori Volokhine, de la Meeschaert, pentru AFP. Analistul face trimitere la declaraţia preşedintelui Rezervei Federale a Dallas (statul sudic Texas), în favoarea unei creşteri a taxelor, şi la cea a economistului Casei Albe, Jason Furman, care a avertizat faţă de implicaţii creşterii dolarului.

În timp ce previziunile pentru Statele Unite au fost îmbunătăţite, cele pentru restul lumii au fost diminuate. Acest fapt, împreună cu un dolar mai puternic, vor reprezenta o rezistenţă în calea exporturilor americane", a explicat Furman.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *