Economie

Bursa de Valori Chișinău a obținut aprobarea OFICIALĂ pentru a-și desfășura activitatea

Societatea pe Acţiuni "Bursa de Valori Chişinău" a efectuat acum două luni o emisiune de acţiuni de fondare în sumă de 1,5 milioane de lei.

În şedinţa Consiliului de Administraţie al CNPF din 12 ianuarie, au fost aprobate regulile noii burse, a fost coordonată mărimea şi modul de percepere a taxelor, plăţilor şi comisioanelor aplicate de SA "Bursa de Valori Chişinău". Bursa a obţinut permisiuni pentru deţinerea cotelor substanţiale din acţiunile emise de societate la 7 acţionari.

Este cea de-a doua bursă cu sferă de activitate pe piaţa valorilor mobiliare, după Bursa de Valori a Moldovei (BVM) care a fost fondată în luna decembrie 1994 de 34 participanţi profesionişti la piaţa valorilor mobiliare. Primele negocieri la bursă au avut loc la 26 iunie 1995, considerată ziua de "naştere" a Bursei de Valori a Moldovei. În luna mai 1995 BVM a devenit membru activ al Federaţiei Burselor Euro-asiatice, creată în 1995 la iniţiativa Bursei de Valori din Istanbul. În 17 ani de activitate, la BVM au fost tranzacţionate 704 milioane de acţiuni, volumul tranzacţiilor ridicîndu-se la 5 miliarde 777 milioane de lei sau 523 milioane de dolari SUA.

Via Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *