Actualitate

Burse anuale de studii pentru studenții din familii defavorizate. Ce sumă vor primi aceștia

Scopul acestui program este asigurarea accesului echitabil la studii universitare și susținerea materială în obținerea educației de calitate pentru un viitor sigur tuturor tinerilor din Republica Moldova, în special a celor din medii social-vulnerabile.

În acest an, la concurs au participat 85 de studenţi, de la 12 instituţii de învăţământ superior din ţară, iar în urma evaluării dosarelor depuse, au fost selectaţi 37 de finalişti, de la 9 instituţii de învăţământ superior, dintre care 5 sunt studenți la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informaţii Universitare şi a fost realizat pe parcursul a trei ediţii cu sprijinul Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă. Începând cu anul 2014, proiectul este implementat cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

Sursa: curentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *